20 березня 2024

Цікаві музеї одягу України

Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара» — державний всеукраїнський спеціалізований науково-дослідний культурно-освітній заклад з вивчення та зберігання творів народного мистецтва, серед яких декоративно-ужиткове, наївне та ін. Музей розташований у місті Києві по вул. Лаврська, 19.

Офіційний сайт

Національний музей декоративного мистецтва України — один з найбільших художніх музеїв України. Розташований на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника у приміщенні колишніх покоїв митрополита і прилеглої до них домової Благовіщенської церкви, які є пам'ятками архітектури XVIII — початку ХХ століть.

Офіційний сайт

Музей українського народного одягу Середнього Придніпров'я — тематичний краєзнавчий музей українського народного вбрання Середнього Подніпров'я у Переяславі. Складова частина Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав». Заснований 1957 року.

Офіційний сайт

Музей автентичного одягу та прикрас зі всіх регіонів України — колекція етнографині налічує декілька тисяч зразків українського народного мистецтва. Вартість своєї колекції Роксоляна Шимчук не називає. Музей розташований у підвальному приміщенні за адресою: М. Львів, вулиця Коперника, 17. На першому поверсі — Етногалерея, де представлені сучасні дизайнерські речі, предмети побуту та прикраси авторства самої мисткині.
Музей-майстерня українського одягу та побуту — В Івано-Франківську у мистецькому домі «Тобівка» відкрили Музей українського одягу та побуту. Його експозиція сформована на основі родинної колекції старовинного одягу Яциновичів.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Вітання

Ласкаво прошу на мій блог! Сподіваюся, що зможу зацікавити вас